Make your own free website on Tripod.com

 

Wat is Wicca:

 

 

Heksen zijn mensen met een goed hart en een enorme liefde voor de natuur. Ze zien de natuur als iets goddelijks waar we zuinig  op moeten zijn en waar we goed voor moeten zorgen. Daarom noemen we Wicca ook wel de natuurreligie. Ze geloven in de kracht van de vijf elementen: Aarde, Lucht, Water, Vuur en Ziel, en ze geloven dat de kracht van de maan invloed uitoefent op hun dagelijks leven.

 

Veel mensen denken dat je alleen een heks kunt worden als je je laat inwijden door een andere heks. Dat is niet zo zonder inwijding kun je heks, zeker als je een solitair (solo-heks) bent. Je kunt je aanwennen om als een heks te leven door goed te zijn voor de natuur, jaarfeesten vieren, dagelijkse rituelen uitvoeren enz. Je kunt je kennis verrijken door veel te lezen en vooral door om te gaan met andere heksen en van hen te leren.

 

Veel heksen hebben een heksennaam. Dit komt uit de tijd dat je nog niet openlijk heks kon zijn. Tegenwoordig wordt de heksennaam gebruikt als heksen niet herkend willen worden. De heksennaam wordt gebruikt wanneer je in het openbaar treedt, bijvoorbeeld bij een interview, als bescherming en veiligheid voor jou en je familie.

Hoe kom je aan een heksennaam? Het kan zijn dat je in een visioen een naam te horen krijgt, maar je kunt ook gewoon een naam gebruiken die je mooi vindt. Heksennamen kunnen namen zijn van Godinnen, planten, kruiden, sterren, mythologische wezens, enzo. De naam moet echt bij jou passen en iets over je zeggen. Het kan soms erg moeilijk zijn om een heksennaam te vinden.

 

Wicca’s geloven  in één Godin en in één God. Dat komt omdat heksen vinden dat de wereld te veel is ingesteld op mannen  en bovendien geloven heksen dat er een balans moet zijn tussen alles. Ze geloven in één Godin en in één God, maar toch zijn er zoveel namen voor, dat komt omdat men vroeger geloofde dat er zoveel Godinnen en Goden waren, maar met allemaal verschillende eigenschappen.  Als wij in wicca een Godin aanroepen met een bepaalde naam betekent dat, dat we op dat moment nadruk leggen op de specifieke eigenschappen die vroeger onder de God met deze naam vielen.

 

Als je besluit om een Wicca te worden is het belangrijk om de Goden te leren kennen. Zo kunnen ze jou helpen in de hekserij. In feite maakt het niet zoveel uit hoe je de Goden noemt, iedereen doet dat op zijn eigen manier, en daarom kan het ook niet goed of fout zijn. Je moet het doen zoals jij denkt dat het goed is, en natuurlijk is het prettig als je eerst met de Goden kennis maakt voor je ze gaat aanroepen. (Meer over kennis maken met Goden zie “Rituelen”)

 

Als je een heks wil worden heb je de volgende spullen nodig: een altaar, athame (een magisch mes), kelk (om wijn uit te drinken), pentakel, staf (toverstokje), Boek der Schaduwen, wierook, kaarsen en een bezem. Je kan al die spullen kopen in een new-age-winkel en op de rommelmarkt. Je moet ze eerst proberen zelf te maken, maar als er niks anders op zit kun je ze kopen.  Voor uitleg hoe je ze moet maken kijk op heksenwerktuigen.

 

Er zijn drie soorten magie;

* Witte magie

Natuurmagie (werken met de elementen)

Maan-&astromagie (werken met de krachten van de maan en de planeten)

Visualisatiemagie (magie door middel van de verbeeldingskracht)

 

* Grijze magie

Seksuele magie (sturen van kracht die op seksuele basis is opgewekt.

Kaarsenmagie (magisch werk net behulp van kaarsen)

Trance- en hypnomagie (opwekken van energie door dans en verdovende middelen

 

*Zwarte magie

Necromantie (werken met en oproepen van demonen

Voodoo (magisch werk met een poppetje van klei)

Alchemie (een soort wetenschappelijke magie)